Sales within>>> EU-zone

ALLA PRISER INKL MOMS - prices in SEK (KR) include VAT

Recappa

Ordet ”recappa” kommer från ”recap”, vilket betyder ”replace capacitors”. Byt ut kondensatorerna med andra ord. Detta är en form av modifiering av en förstärkare.

Så själva modifieringen går ut på att byta ut en massa kondensatorer, för att få ett bättre ljud i apparaten. Detta är en relativt vanligt hobby hos många, som tycker det är kul att pula runt med en förstärkare och resultatet blir alltid till det bättre (om du inte lyckas förstöra något annat).

Det handlar om att i första hand byta ut gamla och läckande elektrolytkondensatorer till nya och bättre modeller. Dessa kondensatorer finns i själva strömförsörjningsdelen men även i signalvägen. En trött och äldre förstärkare kan bli som ny igen.

Men det underlättar om man har lite kunskap om elektronik och tänker på att en förstärkare tar sin strömförjning från vägguttaget där det är 23o volt. Så en viss försiktighet måste iaktagas.  Att kunna hantera en lödpenna är nog ett krav också. Är man helt novis och osäker, så är frågan om man inte skall låta bli.

Tips är att se till att inhandla bra kondensatorer och inte alltid att billigt är bra. När man gör jobbet så innebär det ju en del jobb och då vill man inte vara dumsnål.

Har din förstärkare garanti kvar, så kan det vara olämpligt att börja med detta.

Kanske vi har någon kondensator som kan passa. Se vårt sortiment.

Vi har satt ihop ett enkelt dokument kring detta med recappa din förstärkare.