ALLA PRISER INKL MOMS

Inbränning av filmkondensator

280,00 kr

Priset är upp till 2 par (4 st)

Beskrivning

Audio Burn-In-Treatment 

Varje filmkondensator kan behöva en tid för att bli ”inspelad” (”burn in” eller ”breaking in” ). Genom att bränna in med denna BIT teknik, så sker denna process snabbare och bättre.
Det tar dock 3 – 7 dagar att bränna in ordentligt. Just filmkondensatorn är den enskilda komponent som behöver tid. Man kan även bränna in ett komplett delningsfilter. Många tror att det är själva högtalarna som tar tid att spela in, men det är just filmkondensatorerna som tar mest tid. Särskilt om det handlar om större värden (många uF).
Vi noterar även vilken riktning kondensatorn bör monteras. Vi markerar vilken riktning signalen ska färdas, för att göra allt optimalt efter processen. Kondensatorn är fortfarande okänslig för polariteten, men BIT processen påverkar, så därför rekommenderar vi att följa signalflödet.

Vad innebär BIT behandlingen (Burn-In-Treatment)
Inbränningen tar några dygn och den förkortar inspelningstiden (konditioneringstiden) betydligt.

För detta har vi egen särskild utrustning som belastar kondensatorn med olika spänningar, frekvenser och vågformer.

Processen är tänkt för filmkondensatorer i första hand för förstärkare och högtalarfilter. Samma process kan även utföras på andra komponenter som motstånd och spole/drossel.

Vad gör BIT processen?
Filmkondensatorn kommer att prestera bättre och musiken öppnar upp sig mer. Processens komplexa utgångssignal påverkar komponenterna och förkortar inte bara konditioneringstiden avsevärt, utan behandlar de dielektriska materialen och ledarna så att de presterar bättre (och alltid kommer att göra det) än tusentals timmars användning i ett system.
Många har lärt sig att man måste spela in (break-in) sin utrustning och därefter presterar de optimalt. Med denna process kortar du in startsträckan betydligt!

Samma utrusting använder vi även för att bränna in kablage, se denna länk.

Läs allmänt om denna process

Audio Cable Certificate, heter dokumentet som medföljer kondensatoerna som har behandlats.
Vi noterar även kapacitansvärdet för respektive kondensator.

Varumärke

Lukase Parts

Detta är egen import av varor utan eget varumärke