Sales within>>> EU-zone

ALLA PRISER INKL MOMS - prices in SEK (KR) include VAT

Supra EFF-I Audio/Line kabel, Analogue Interconnect Cable

143,00 kr

Pris/m

50 i lager

Beskrivning

Supra EFF-I är en av Supras mest prisbelönta kablar 

Dimension: 1x3x0.46mm2 / AWG 21

Låg kapacitans ger snabbt transientsvar
• Låg skin-effekt ger bra timing
• Dubbelskärmad för mycket god störimmunitet
• Vår mesta testvinnare

Audiosignalen
Det man önskar hos en bra signalkabel är att återge de finaste detaljerna utan att färga ljudet. För att uppnå det bör en signalkabel ha låg kapacitans och skin-effekt. Audiosignalen består i själva verket av olika frekvenser och ljudnivåer och signalen tränger olika djupt in i kabeln vid olika frekvenser. Höga frekvenser färdas på ytan medan låga frekvenser tränger längre in mot mitten i kabeln. Resultatet är att de höga frekvenserna möter ett högre motstånd än de lägre frekvenserna.

Teorin bakom Supra EFF-I
För att hålla ned Skin-effekten är Supra EFF-I byggd enligt en princip med en rörformad ledare med en väggtjocklek på 0,2 mm vilket med marginal är under det minsta skindjupet inom audioområdet. Denna princip kallas Equalized Frequency Flow eller EFF. Tack vare detta sätt att bygga kabeln möter alla frekvenser samma motstånd och får samma förutsättningar.

Konstruktionen
Supra EFF-I består av två ledare. Varje ledare innehåller 12 stycken trådar om 0,22 mm tillverkade av silverpläterad OFC. Trådarna ligger tvinnade runt en mjuk och böjlig kärna i PE och på så sätt formar sig trådarna som ett rör med 0,22 mm väggtjocklek. Ledarna isoleras av ett tjockt lager PE och varje ledare är omsluten av en skärm i form av aluminium/PET-folie. Mellan ledarna ligger en jordtråd. Allt omsluts av en mantel av värme- och åldersbeständig PVC.

Transparens är alltid vårt mål; att släppa genom alla detaljer så som de spelats in, i rätt tid och rätt nivå.
En kabel av traditionellt snitt kan inte göra detta på grund av sina fysikaliska egenskaper. En riktigt bra kabel måste ha låg kapacitans. Kapacitans medger inte snabba spänningshöjningar, utan man får ett flackare transientsvar och att musiken verkar gå långsammare än den gör.
För att instrument och röster ska bibehålla anslag, kropp och frasering, är snabbt transientsvar en mycket viktig parameter, därav vår kabels låga kapacitans.
Nästa storhet som måste hållas låg, är den så kallade skin-effekten. Denna innebär att ju högre frekvens, desto mer benägen är signalen att gå längre ut i ledare, närmare ytan.
Detta ger att musikens alla sinusvågor passerar kabelns ledare på olika djup och därmed får signalen olika impedans för dess olika frekvenser.
Resultatet blir nivåskillnader och tidsfel mellan höga och låga frekvenser som är klart hörbart.
Användningsområden: Analog RCA & XLR kablage

KONSTRUKTION
Ledare (x2): Silverpläterad Cu-lina OFC 5N 12×0.22 mm
Area: 2×0,46mm2 / AWG 21
Isolering: PE, Blå & Röd. Tvinnade ledare.
Skärm: Alu/PET folie kring varje ledare, 100%
Skärmanslutning: Tennpläterad biledare 19×0.127mm
Armering: Filler bomull
Mantel: PVC GA78, rund
Medelvägg, nom. 2 mm
Diameter, nom. 7.8mm
Färg: Isblå

Datablad

Varumärke

SUPRA Cables

Supra Cables är ett svenskt varrumärke från Jenving Technology AB